Hádzanárky Slovenska na turnaji v Chebe

Prestávku v medzinárodnej MOL lige využijú hádzanárske reprezentácie rôznorodo. Tie, ktoré štartujú na blížiacom sa svetovom šampionáte (Nórsko, Švédsko, Dánsko; od 29.11. – 17.12. 2023) využívajú možnosť posledných testov na overenie nominácie a formy pred šampionátom.  Patrí k nim aj Česko, ktoré organizuje  už 49. ročník medzinárodného hádzanárskeho turnaja „ O štít mesta Cheb“, na ktorom je najčastejším účastníkom aj ženská reprezentácia Slovenska. Hlavný  tréner Jorge Dueňas (asistent Peter Pčola) mal pri nominácii  do Chebu viacero problémov. Zo zdravotných dôvodov z nominácie vypadli: brankárka Bella Oláhová a pivotka Barbora Königová (obe Duslo Šaľa), ďalší  pivot Nikoleta Trúnková, spojka Natália Némethová (Kynžvart),... a tak sa dostali do reprezentačného výberu ďalšie hráčky: Natalia Dmytrenková, Kristína Pastorková a po uzdravení sa vracia najlepšia strelkyňa reprezentácie z posledných dvoch rokov Barbora Lancz. (hádzanársky vyrástla v Šali!. „ Turnaj v Chebe a následná decembrová reprezentačná akcia v Ankare s dvoma oficiálnymi medzištátnymi zápasmi s Turkyňami bude pre reprezentáciu Slovenska prípravou na budúcoročné pokračovanie do kvalifikácie o postup na ME 2024 „  povedal pre média asistent reprezentácie Slovenska a taktiež kormidelník hádzanárok Slovan Duslo Šaľa Peter Pčola.
.      
+ + +

Nominácia hádzanárok Slovenska na medzinárodný turnaj o Štít mesta Cheb (23. - 25. 11. 2023):

brankárky: Alexandra Ivanytsia (Mlyny Stoislaw Koszalin - Poľsko), Soňa Furgaláková (Slovan Duslo Šaľa).
pivotky: Viktória Györiová (Nemzeti Kézilabda Akadémia -  Maďarsko), Kristína Pastorková (DAC Dunajská Streda); Diana Michálková (UHC Stockerau - Rakúsko).
krídla: Natália Dmytrenko (JSK Jaroslaw - Poľsko), Katarína Pócsíková  (Slovan Duslo Šaľa),  Nicol Nejedlíková (UHC Tulln - Rakúsko), Martina Popovcová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (DAC Dunajská Streda).
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin - Poľsko), Olívia Ščípová, Diana Mária Vargová (obe Slovan Duslo Šaľa), Adriána Holejová (Nice Côte d’Azur –  Francúzsko), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE - Maďarsko), Dorota Bačenková (Iuventa Michalovce), Sára Erika Zsákovics (Eszterházy SC - Maďarsko).
poznámka: v nominácii do Chebu je osem hráčok pôsobiacich v MOL lige  (z toho štyri z Dusla Šaľa) a deväť hráčok, ktoré pôsobia v zahraničných kluboch (Ivanytsia, Bujnochová, Lancz a Bíziková pôsobili pred odchodom do zahraničia aj v drese šalianskeho Slovan Duslo).

+ + +

Program medzinárodného turnaja žien Štít mesta Cheb:

štvrtok 23. 11. 2023 o 20.00 hod.  Česko - Nórsko "B" ;
piatok 24. 11. 2023 o 20.00 hod.:  Nórsko "B" – Slovensko;
sobota 25. 11. 2023 o 14.00 hod.: Česko – Slovensko.
poznámka: zápasy Slovenska majú možnosť priaznivci ženskej hádzanej vidieť na TV: ČT sport a  ČT sport plus.

+ + +  

Nórsky tréner Bent Dahl, ktorý doviedol Česko na blížiaci sa svetový šampionát nominoval na turnaj hráčsky káder pozostávajúci z osem hráčok pôsobiacich v zahraničných kluboch (spojka Eliška Dessortová hrá v DAC Dunajská Streda) a 13 hráčok z českých klubov, ktoré štartujú v MOL lige aj so šalianskym Duslom. Najviac hráčok má v nominácii:

Baník Most (6): brankárka Řezáčová a hráčky: Zachová, Kuxová, Mikulášková, Jestříbková a Stříšková; po dve hráčky dodali: Slávia Praha: brankárka Petra Kudláčková, Júlie Franková a Házená Kynžvart: brankárka Sabrina Novotná (chytala aj v Šali) a Katka Dresslerová a po jednej hráčke  ZORA Olomouc: Klára Kubálková – Zavíšková a Sokol Písek: Alena Stellnerová.  

                                                                                                                                                     JOZEF SKLENÁR

Aktuality

Aktuálne články