Šalianske hádzanárky v reprezentačných výberoch.

Počas septembrového asociačného termínu budú v akcii okrem seniorskej reprezentácie žien Slovenska aj mladé hádzanárske nádeje reprezentácie kadetky a juniorky, ktoré podobne ako seniorky absolvujú v termíne od 23. 9. – 28. 9. 2024 sústredenia, ktoré vyvrcholia dvomi medzištátnymi zápasmi.  Vo všetkých troch reprezentačných má svoje pevné zastúpenie aj HK Slovan Duslo Šaľa.

Reprezentácia Slovenska - ženy:

Absolvuje sústredenie v šamorínskom športovom komplexe x-bionic® morpho sphere, na ktoré nominoval tréner Jorge Dueňas (asistent Peter Pčola) pôvodne 20. členný hráčsky káder, v ktorom boli nominované aj tri šaliansky: brankárka Bella Oláhová, spojka Olívia Ščípová a krídlo Lenka Ratvajská, ktorú neskôr pre problémy s lýtkom nahradila Natália Dmytrenková, ktorá hrá v poľskom klube  Sošnica Gliwice - Poľsko,  a odstúpila pre zranenie aj spojka  Adriána Holejová, ktorá hrá vo Francúzsku (poznámka: nahradila ju Tatiana Šutranová, ktorá pôsobí v CS Magura Cisnadie - Rumunsko). V nominácii sú však aj hráčky: Réka Bíziková (Komárom VSE - Maďarsko),  Karin Bujnochová (Szombathelyi KKA) a Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE - obe Maďarsko) a Simona Szarková (Baník Most - Česko), ktoré v minulosti štartovali aj v HK Slovan Duslo Šaľa. Zo slovenských klubov majú v nominácii päť hráčok MŠK Iuventa Michalovce a tri hráčky DAC Dunajská Streda. Zostávajúcich sedem hráčok pôsobí v zahraničných kluboch.   

V rámci prípravy na blížiace sa majstrovstvá Európy a benefičnej akcie „ Hádzaná pre život venovanej boju proti rakovine prsníka“ zohrá reprezentácia Slovenska aj dve priateľské stretnutia s reprezentáciou Faerských ostrovov (poznámka: taktiež sa kvalifikovali na hádzanárske ME 2024).

1.  zápas: piatok 27.9.2024 o 18.00 hodine  Slovensko – Faerské ostrovy (Gopass aréna v Bratislave).                                                      2. zápas: sobota 28.9.2024 o 15.00 hodine Slovensko – Faerské ostrovy (hala v športovom komplexe Šamorín).

+ + +

Reprezentácia Slovenska - juniorky:

Juniorské družstvo, v ktorom pôsobia hráčky ročníkov narodenia 2006 - 2007 a vedie ich trénerská dvojica  Ján Beňadik - Juraj Hudák si dali v tomto termíne zraz  v Bytči, na ktorý boli nominované hráčky zo šiestich slovenských hádzanárskych klubov a Nina Czanik, ktorá hrá v nemeckom klube HSG Witlich.  Najväčšie zastúpenie päť hráčok: Laura Brezánska, Nina Letková, Sofia Tomašechová, Nina Dostanič a Michaela Lukačínová má v nominácii šaliansky klub Slovan Duslo  (poznámka: v sedmičke náhradníčok je ďalšia  hráčka Dusla Šaľa  Nina Gyárfásová), štyri hráčky v nominácii sú z HK AS Trenčín a tri hráčky  z HC Tatran Stupava.  MŠK Iuventa Michalovce a DAC Dunajská Streda majú v nominácii po dve hráčky. Súčasťou sústredenia sú taktiež dva medzištátne duely s juniorkami Slovinska.  

1.  zápas: piatok 27.9.2024 o 15.00 hodine  Slovensko – Slovinsko (Gopass aréna v Bratislave).                                                              2.  zápas: sobota 28.9.2024 o 13.00 hodine Slovensko – Slovinsko (hala v športovom komplexe Šamorín).

+ + +

Reprezentácia Slovenska - kadetky:

Kadetskú reprezentáciu Slovenska tvoria hráčky ročník 2008 – 2009, ktoré mali v tom istom termíne sústredenie v Púchove pod taktovkou dvojice trénerov: Pavol Streicher - Ľuboš Hepner, ktorí nominovali naň hráčsky káder, ktorí tvorili v Púchove hráčky zo siedmich slovenských hádzanárskych klubov: štyri hráčky MHK Bytča, po tri hráčky: Laura Kurňavová, Scarlet Špendlová, Lujza Rozi Bölcskei všetky z HK Slovan Duslo Šaľa (ako náhradníčka aj Tamara Gerasimov), tri hráčky HK Žilina, dve hráčky DAC Dunajská Streda, jedna hráčka Iuventa Michalovce,... a Vanesa Bolfová, ktorá hrá v Union St. Pölten (Rakúsko). Vyvrcholením sústredenia budú taktiež dva medzištátne zápasy s kadetkami Slovinska:

1.  zápas: piatok 27.9.2024 o 13.00 hodine  Slovensko – Slovinsko (Gopass aréna v Bratislave).                                                              2.  zápas: sobota 28.9.2024 o 11.00 hodine Slovensko – Slovinsko (hala v športovom komplexe Šamorín).

Vedenie HK Slovan Duslo Šaľa  spolu s hádzanárskou verejnosťou a priaznivcami drží našim reprezentantkám palce vo výberoch a želá úspechy pri reprezentačných podujatiach.

JOZEF SKLENÁR

Aktuality

Aktuálne články