Reparát sa nadmieru vydaril
Druhý semifinálový duel mal podobný scenár ako prvý, lenže úlohy oboch aktérov boli obrátené. Zatiaľ, čo v prvom dueli  ťahali za kratší koniec šalianske  hráčky v strede týždňa si aktéri pozície vymenili  a v pozícii slabšieho sa teraz ocitli hráčky zo Žitného ostrova.
Zverenkyne trénera Pčolu mali vynikajúci nástup, keď sa strelecky presadzovala reprezentantka Némethová (poznámka: v 1. polčase strelila 8 gólov), ktorej dobre sekundovali v ofenzíve oddielové a reprezentačné kolegyne Königová s Pócsikovou,  defenzívu držala nad vodou vynikajúcimi zákrokmi brankárka Furgaláková  a tak nečudo, po štvrtine zápasu viedlo Duslo o sedem gólov v pomere  10:3. Dunajská Streda síce po góloch sestier Bízikových (poznámka: do sveta veľkej hádzanej a zahraničia odišli z HK Duslo Šaľa) a Bugárovej dokázal znížiť až na 12:10, ale výborný záver, v ktorom nepomohla hostkám ani výborná brankárka Oguntoyepo gólových zásahoch Varjássyovej a Trepáčovej  rozhodol o päť gólovom náskoku Dusla pred prestávkou.
Po obrátke síce Némethová ako prvá zvýšila na 17:11, ale bol to jej posledný úspešný zásah v tomto výbornom derby, nakoľko si ju hráčky súpera začali podstatne viac všímať, keď ju bránili osobkou. Śaľa síce v 36 minúte po góloch Königovej a Pbstovej odskočila súperovi na rozdiel deviatich gólov 21:12, ale potom sa začali presadzovať skúsenejšie hostky, ktoré postupne skresávali domáci náskok (25:23, 27:25), najmä keď sa strelecky presadzovala Elöová s Pastorkovou. Po góle reprezentačnej pivotky minútu pred koncom znížil DAC  dokonca na rozdiel gólu, ale dobre hrajúca Pócsiková v závere poistila cenné a zaslúžené víťazstvo chemičiek 30. gólom (poznámka: DAC viedol v druhom semifinále iba raz v úvode zápasu 0:1), ktoré znamenalo vyrovnanie semifinálovej série na 1:1 a o postupujúcom kolektíve do finále sa rozhodne až v treťom zápase v Dunajskej Strede (sobota o 16.00 hodine).  

+ + +

Priaznivci šalianskej hádzanej ďakujú dievčatám za výkon v odvetnom zápase a veria, že im podobné hodnotné hádzanárske zážitky ešte dokážu pripraviť. Teší taktiež skutočnosť, že dokázali pretrhnúť v súbojoch s DAC doterajšiu neúspešnú bilanciu a stali sa len piatym kolektívom (Michalovce, Most, - ktoré by nemali chýbať v republikových finálových dueloch) Slávia Praha a Olomouc, ktorý dokázal získať skalp reprezentanta zo Žitného ostrova. Platí však konštatovanie z nedávna,  v ktorom sa hovorilo o tom, že je veľkou škodou, že na tento, resp. aj ďalšie zápasy si nenašli cestu televízne kamery, ktoré tak mohli poskytnúť širokej športovej verejnosti tú najlepšiu a najlacnejšiu reklamu na hádzanárske športové odvetvie.     

Štatistické údaje 2. semifinále play off:    

Duslo Šaľa – DAC Dunajská Streda  30:28 (17:12) R: Haščík, Oťapka; bez divákov; vylúčené: 3 – 5; pokutové hody: 5/5 – 1/1.

DUSLO: Furgaláková, Vorzáčková, Kusyová  -  Rácková, Takáčová,  A. Obstová 5, Špendlová,  B. Königová 5, Pócsiková 6/3,  Tulipánová 1,  Némethová 9/1, Varjássiová 1, Matušincová, Trepáčová 3, Pálová, Zlatinská. Tréner:  Peter Pčola, asistent:  Andrea Šalatová.

DAC góly: Elöová 6/1, Boglárka Bízik a Réka Bízik po 5, Pastorková a Bugárová po 4, Juhos 3. Straková 1. Tréner Viktor Debre.

Najbližší program – 3. semifinálový a rozhodujúci duel play off:

sobota 15. 5. 2021 o 16.00 hod. DAC Dunajská Streda - Duslo Šaľa

+ + +

Štatistické údaje druhej  semifinálovej dvojice:  

Iuventa Michalovce – ŠŠK Prešov 34:12  (15:7)

R: Cipov -  Klus; bez divákov; vylúčené 7:5;  pokutové hody: 3/2 – 2/1.
Najviac gólov Iuventa: Kompaniets 6, Godečová 5, Štefániková 4, Holejová 3/1,,,,
Najviac gólov ŠŠK: Dvorščáková 8, I. Ratvajská 2, Vargová 2,....

+ + +

ŠŠK Prešov – Iuventa Michalovce 15:35 (7:18) R: Klus a Cipov; bez divákov;  vylúčené: 5 – 7; pokutové hody: 6/5 – 3/3.

Najviac gólov ŠŠK: Ščerbáková 3/2, M. Vargová 3/2, Dvorščáková 2,...
Najviac gólov Iuventa: Radovičová 7; Premovičová 7/1; Trúnková 6;....                                 

Poznámka: Iuventa Michalovce postúpila do finále play off.

                                                                                                                             JOZEF SKLENÁR
Aktuality

Aktuálne články