Dohrávka 11. kola MOL ligy: Slovan Duslo Šaľa – DAC Dunajská Streda.
Tento týždeň budú mať šalianske hádzanárky dosť nabitý, nakoľko ich už iba niekoľko desiatok hodín delí od dohrávky ešte 11. kola jesennej časti MOL ligy (základná časť) s Dunajskou Stredou a cez víkend privítame taktiež v Šali v rámci 16. kola MOL ligy hádzanárky z Hanej Zoru Olomouc.

+ + +

Dohrávka 11. kola MOL ligy: Slovan Duslo Šaľa – DAC Dunajská Streda.

Šalianskemu kolektívu už nevezme nikto z rúk primát, ktorý hovorí o tom, že Šaľa spolu so Sokolom Písek otvárali v sobotu 4.9.2021 o 15.00 hodine nový ročník medzinárodnej MOL ligy a dohrávka s Dunajskou Stredou (streda 26.1.2022 o 18.00 hodine) bude posledným duelom prvej polovičky základnej časti medzinárodnej MOL ligy.

+ Už pred štartom ročníka 2020/2021 prišlo v družstve nováčika DAC Dunajská Streda, ktorý bol už pri štarte v MOL lige najpríjemnejším prekvapením (poznámka: 3. miesto v základnej časti s 35 bodmi – predstihli ho iba Michalovce a víťazný Most, ktoré  získali po 40 bodov) k značnému  posilneniu o hráčky: V. Oguntoye (Debrecín), R. Bízik (KFT Érd), K. Pastorková (Veselí n/M) – všetko reprezentantky Slovenska,  B. Elöo (HYPO Vedeň) a M. Jagodič (Most, po úspešnom účinkovaní v tomto trende vedenie DAC spolu s trénerom Viktorom Dembrem v tomto trende pokračoval.

+ Pred štartom tohto ročníka MOL ligy 2021/2022  prišlo k ďalšiemu posilneniu, keď dres DAC – u obliekli nové tváre v hráčskom kádri: N. Némethová (Šaľa), E. Rajnohová (Atletico Guardés – Španielsko), E. Hudák (všetko reprezentantky Slovenska), B. Sáriová (MTK Budapešť), N. Magerová (NEKA) a z dorastu prišli: R. Kucserová, Ch.  Volnerová a P. Hornyáková.

+ Ak k nim prirátame hráčky: B. Oláhová, O. Demeterová, B. Bízik, M. Penzésová (obe reprezentantky Slovenska), C. Bugárová, R. Mészarosová, či najstaršia v kádri  33. ročná K. Juhosová (poznámka: s 59 gólmi je na 13. mieste streleckej tabuľky; na 4. mieste so 78 gólmi je jej oddielová kolegyňa Beatrix Elö) je zrejmé, že maďarský tréner Viktor Dembre má v majstrovských bojoch o kvalitu postarané. Potvrdzuje to aj ich doterajšie účinkovanie v majstrovskej súťaži, keď napriek dvom dohrávkam:  (poznámka: v Šali a v Kynžvarte  sú na 3. mieste tabuľky.

+ Na domácej palubovke zatiaľ DAC zaváha  iba raz v zápase s Mostom, keď prehral 23:28, zostávajúce zápasy vyhral: Hodonín 30:18; Poruba 28:20; Písek 36:26; Olomouc 33:26; Chorzów 33:26; Kynžvart 26:23 a  Zlín 37:22.                 

+  Dunajskej Strede sa darí aj na súperových ihriskách, keď vyhrala: v  Plzni 24:26; Stupave 16:34; na Slávii Praha  26:31 a v odvete aj s Hodonínom 22:36. Prehrala a to dosť vysoko iba v Michalovciach v pomere 31:17.

+  V minulom ročníku MOL ligy obsadil DAC Dunajská Streda tretie miesto s vysoko aktívnym skóre 655:509 a 35 bodovým ziskom a mal pred štvrtým Olomoucom sedem bodový náskok. Duslo Šaľa obsadilo v ročníku 2020/2021 pekné 6. miesto: 629:579 – 25 bodov.   

+ V historickej tabuľke MOL ligy, v ktorej už účinkovalo a bodovalo v doterajšej histórii 28 kolektívov  (poznámka: v doposiaľ ukončených ročníkoch, keď všetky absolvovali iba: Michalovce, Šaľa, Slávia Praha, Olomouc a Zlín), ktoré odohrali po 425 zápasov sa zástupca Žitného ostrova hneď pri  svojom prvom štarte „predral“ na 20. miesto tabuľky a už v súčasnosti s ďalším 22 bodovým ziskom môže poskočiť až na 15. miesto tabuľky, kde sú teraz Bánovce n/V, ktoré majú na svojom konte 62 bodový zisk (poznámka: Duslo Šaľa je v historickej tabuľke majstrovskej súťaže so ziskom 610 bodov na 2. mieste tabuľky).   

+ Na Západoslovenské derby kolektívov, ktoré ešte v tomto roku neokúsili trpkosť porážky a nestratili ani bod (poznámka: patria k nim ešte  Michalovce a Most) srdečne pozýva Vedenie HK Slovan Duslo Šaľa všetkých svojich priaznivcov (poznámka: aj z dôvodov voľnejších proti pandemických opatrení), verí v ich fanúšikovskú podporu a želá im príjemný zážitok zo súboja dvoch kvalitných hráčskych kolektívov.
                                                                                                                    JOZEF SKLENÁR
Aktuality

Aktuálne články