MOL ligový telegram - 23. kolo
Toto kolo sa zapíše ako termínovo rekordné v prebiehajúcom ročníku medzinárodnej súťaže žien, nakoľko prvý zápas, súboj nováčikov tohto ročníka 2021/2022 MOL ligy  Kynžvart – Chorzów (36:29) predohrali ešte 14. 11. 2021 a po ďalšej predohrávke Šaľa – Michalovce (streda 23.3.2022 – 22:31) boli ďalšie zápasy tohto kola dohrané až tento víkend !  

+ + +

V tomto kole sa zrodilo niekoľko nečakaných výsledkov, nakoľko sa nečakala prehra asi už bronzovej Dunajskej Stredy (po základnej časti MOL ligy) v Olomouci (29:28), k prekvapeniu sa schyľovalo v Písku, ktorý v tomto ročníku už po niekoľký krát dokázal vyhrať o gól (22:21), napriek tomu, že Zlín viac krát viedol o 2 – 3 góly (7:10, 8:11, 15:17), ale druhá najlepšia strelkyňa MOL ligy Veronika Galušková strelila v závere posledné štyri góly  domáceho kolektívu a zabezpečila ďalší dvoj bodový zisk pre prekvapenie tohto ročníka.  Veľmi dobrý výkon však podal aj Sokol Poruba, ktorý dokázal do posledných chvíľ vzdorovať majstrovskému Mostu a o obidva polčasy (14:15 a 18:19) prehral iba o gól!

+ + +

Priaznivci ženskej hádzanej sa opäť potešili, nakoľko strelecký apetít účastníkom súťaže zostal, o čom svedčia aj bohaté strelecké konta v dvoch zápasoch. V súboji Poruba – Most (32:34) videla štvrť tisícka divákov rekordných 66 gólov a to ešte v tom čase najlepšia strelkyňa Mostu Stříšková už sedela v 55. minúte po červenej karte na tribúne. O gól menej – 65 videli diváci v minuloročnej predohrávke Kynžvart – Chorzów (36:29). Najmenej iba 43 gólov sa „urodilo“ v zápasoch Plzeň – Zlín (22:21) a Písek – Slávia Praha (23:20); o dva góly viac videli fanúšikovia v Stupave, kde vyhral Hodonín 20:25 a navýšil svoje bodové konto na pol tucet bodov.    

+ + +

Strelecky sa v tomto kole odviazala Laura Víchová (Hodonín), ktorá zaznamenala v Stupave 10 gólov a poskočila v streleckej tabuľke už do najlepšej päťky.
O jeden gól menej strelila hráčka Kynžvartu Veronika Dvořáková (r. 2000) vo víťaznom zápase s Chorzówom, po 8 gólov nastrieľali a mali veľký podiel na víťazstve mladé kanonierky Mostu Charlotte Cholevová (r. 2002) a Adela Stříšková (r. 2000), v počte gólov sa im vyrovnala aj najlepšia strelkyňa MOL ligy Tereza Pokorná, ktorá si tak upevnila vedúcu pozíciu medzi kanonierkami. Streleckú formu si udržuje tiež ľavá spojka Poruby Eliška Dessortová (r. 2000), ktorá zaťažila konto brankárok Mostu siedmimi gólmi a so 114 gólmi je štvrtá v streleckej tabuľke.

+ + +

S blížiacim sa koncom základnej časti medzinárodnej súťaže bolo v niektorých zápasoch dosť „horúco“. Bolo to u nášho najbližšieho súpera v Porube, kde v dueli s Mostom udelili arbitri až 15 dvoj minútových trestov (6:9) a hráčka Mostu, reprezentantka Česka Stříšková videla v 55 minúte po troch vylúčeniach aj červenú kartu. Kartu rovnakej farby, ale už v 41. minúte videla za faul v zápase Olomouc – Dunajská Streda slovenská reprezentantka Emma Hudáková (poznámka: v tom čase bola s 5 gólmi najlepšou strelkyňou DAC – u) a sedem hráčok (3:4 si na viac odpykalo nižšie tresty. Jedenásť nižších trestov (5:6) udelili rozhodcovia aj v zápase Stupava – Hodonín, kde videli diváci ešte aj 15  sedem metrových hodov (5:10), z ktorých však iba osem skončilo v sieti !!!. Najslušnejšie sa hralo v televíznom zápase Šaľa – Michalovce, kde iba tri hráčky (2:1) oddychovali povinne po 2 minúty. Šaľa si tak zopakovala primát najslušnejšieho zápasu, ktorý záskala aj pred týždňom v Moste (2:1). O jednu vylúčenú hráčku (1:3) bolo viac v zápase Písek – Slávia Praha.    
Aktuality

Aktuálne články