MOL ligový telegram 24. kola
Víkendové 24. kolo sa dozaista zapíše v histórii tohto ročníka medzi tie, ktoré sa v prvom rade odohralo plynulo,  v priebehu iba dvoch dní (poznámka: bez žiadnych predohrávok, dohrávok, resp. odložených zápasov), na druhej strane bolo nesmierne dramatické a vyrovnané, keď jeden duel skončil výsledkom o gól (Hodonín – Kynžvart 29:30) a ďalšie tri skončili rozdielom iba dvoch gólov a raritou bolo, že všetky tri „dotiahli“  do víťazného konca hosťujúce celky.   

+ + +  

Medzi najprekvapujúcejšie zápasy a to nielen tohto kola, ale minimálne jarnej odvety sa zaradila nielen naša výhra 20:22 v Dunajskej Strede, ale najmä priebeh zápasu, v ktorom sme diktovali väčšiu časť duelu jeho scenár. Veľa nechýbalo do prekvapenia v Hodoníne, kde hostili nováčika súťaže Kynžvart (29:30), ktorý ešte v polčase vyhrával o šesť gólov (11:17), neskôr svoj náskok mierne zvýšil, aby sa  v závere (57. minúta stav 28:29) nakoniec strachoval o výsledok.  Rovnaký priebeh mal aj duel v poľskom Chorzówe, kde viedol Písek už 3:11, aby nakoniec po remíze (20:20 v 48. minúte) zachraňovala najlepšia strelkyňa súťaže Tereza Pokorná (184 gólov) víťazstvo, pričom desiata najlepšia strelkyňa Polina Masalová (108 gólov) vyšla v tomto zápase (25:27) naprázdno!            

+ + +

Napriek tomu, že v tomto kole nepadla ani v jednom zápase vytúžená „60 – tka“, v dvoch zápasoch: Michalovce – Poruba (36:22! a Hodonín – Kynžvart (29:30) k tomu nechýbalo veľa, nakoľko  hosťujúce kolektívy zahodili tri sedem metrové hody. Najmenej iba 42 gólov padlo v našom zápase v Dunajskej Strede (20:22), ako aj a to je prekvapením aj v Most, kde prehral nováčik zo Slovenska Stupava 28:14, keď ešte po prvom polčase viedol majster Česka iba o tri góly (11:8) !!! Menej gólov ako v týchto dueloch videli diváci v tomto ročníku MOL ligy iba v zápase 13. kola Kynžvart – Michalovce 18:23 a ešte o jeden menej, rovných 40 gólov v zápase 14. kola Olomouc – Plzeň, ktorý skončil deľbou bodov 20:20.        

+ + +     .  

V tomto kole sme sa po dlhšom čase nedočkali toho, že najlepšia strelkyňa dosiahne desať a viac gólov v majstrovskom dueli, aj keď ďaleko k tomu nebolo ľavé krídlo Hodonína, skúsená Laura Víchová (r. l994), ktorá v domácom zápase s Kynžvartom (29:30) strelila 9 gólov. O jeden gól menej v tomto dueli zaznamenala dvojica hráčok – legionárok Kynžvartu: z bývalej Juhoslávie  Marija Božovič (r. 2000) a slovenská reprezentantka Annamária Patrnčiaková (112 gólov – 8. miesto v streleckej tabuľke). Rovnaký počet 8 gólov strelila aj druhá najlepšia strelkyňa MOL ligy Veronika Galušková (r. l998, DHC Plzeň - 182 gólov) vo víťaznom zápase v Prahe so Sláviou (22:24) odkiaľ prestúpila pred týmto ročníkom práve do mesta piva a osobných automobilov Škoda.  V tomto dueli boli ďalšie dve hráčky, ktoré zaťažili konto brankárok ôsmymi gólmi: Denisa Franczová (r. l999, DHC Plzeň), ktorá si vytvorila aj ročníkový rekord  a 180 centimetrov vysoká pivotka Slávie Praha Adriána Míšová, ktorá je so 120 gólmi aj šiestou najlepšou strelkyňou súťaže. Do kategórie osem gólových strelkýň sa zaradila aj reprezentantka Slovenska Nikoleta Trúnková (r. l998, Iuventa Michalovce) vo víťaznom zápase (36:22) s Porubou.

                                                                                     JOZEF SKLENÁR
Aktuality

Aktuálne články