Reprezentácia žien končí kvalifikáciu
Tento týždeň ukončí ženská reprezentácia Slovenska kvalifikáciu na ME 2022 (poznámka: uskutočnia sa v dňoch 4. - 20.novembra 2022 v Slovinsku, Severnom Macedónsku a Čiernej Hore) poslednými dvomi súťažnými súbojmi, ktoré sa uskutočnia:                                          

Slovensko – Španielsko (streda 20. apríl 2022 o 19.45 hod.; v Michalovciach,  prenos na Sport1 TV). Prvý zápas Španielsko – Slovensko 33:28.                                                                                                         Maďarsko – Slovensko (nedeľa 24. apríl 2022 o 14.45 hod. v Györi – prenos na Sport 1 TV). Prvý zápas Slovensko – Maďarsko 28:30.

+ + +

Napriek tomu, že reprezentácia Slovenska nemá už žiadnu šancu v 5. kvalifikačnej skupine bojovať o postup (poznámka: stratili ju v marcovom dvoj zápase s ďalším súperom v kvalifikácii Portugalskom, s ktorým sme prehrali (21:24 a 21:23), bude chcieť dohrať kvalifikáciu so cťou, tak ako to interpretovali na utorkovom brífingu nová trénerská dvojica:  Jorge Dueňas (Španielsko – hlavný) a Peter Pčola (Duslo Šaľa – asistent trénera) s kapitánkou Rékou Bízíkovou (DAC Dunajská Streda).  Trénerské duo na tento dvoj zápas nominoval širší hráčsky káder, z ktorého však pre zranenie a iné záležitosti vypadli osvedčené reprezentantky: brankárka Viktória Oguntoye a spojka Simona Szarková (Dunajská Streda), krídlo Katarína Pócsíková (Duslo Šaľa a po najčerstvejšej informácii aj ex šalianka spojka Barbora Lanczová (Mosonmagyaróvári KC SE - Maďarsko).                                                                                                                 

+ + +

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na kvalifikáciu ME 2022:

brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň - Rakúsko), Soňa Furgaláková a  Viktória Voržáčková (obe Slovan Duslo Šaľa).

spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball - Francúzsko), Olívia Ščípová (Duslo Šaľa), Katarína Kostelná (Baník Most - Česko), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová a Adriána Holejová (všetky Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková a Erika Rajnohová (obe Dunajská Streda).  

pivotky: Nikoleta Trúnková (MŠK Iuventa Michalovce) a  Viktória Györiová (Szombathelyi KKA - Maďarsko).

krídla: Martina Popovcová a Bibiana Štefaniková (obe Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (Slovan Duslo Šaľa).

Priaznivci ženskej hádzanej na Slovensku budú mať teda možnosť vzhliadnuť kvalifikačné vystúpenia reprezentácie so špičkovými európskymi kolektívmi.      

                                                                                                                    JOZEF SKLENÁR

FOTO: SZH
Aktuality

Aktuálne články