DAC Dunajská Streda – Slovan Duslo Šaľa 27:23 (13:11)
DAC Dunajská Streda – Slovan Duslo Šaľa 27:23 (13:11)                                                                                                  

R: Ondogrecula a Baďura – 212 divákov; vylúčené=: 1:1; pokutové hody: 4/1 – 1/1.                                                                                            

Góly DAC: Juhos 10, Elö 5, R. Bíziková 4, Sári 4,  Rajnohová 3/1, Hudáková 1. Tréner Viktor Debre.   

DUSLO: Furgaláková, Vorzáčková, Kusyová  - Takáčová, Pócsiková 2,  D. M. Vargová 4/1, B. Königová 3, Ušiaková 4,  Matušincová 1;  Ščípová 4, Pálová, Tulipánová 2, Somogyi, Zlatinská 1,  Ratvajská 2.  Tréner: Peter Pčola, asistentka: Andrea Šalatová.

V pamäti priaznivcov na Slovensku ešte rezonovalo televízne víťazstvo našich dievčat na Žitnom ostrove v 24. kole základnej časti MOL ligy (20:22) a prvý semifinálový play – off duel sa podľa priebehu dosť podobal prvému len s trochu iným scenárom v jeho závere. Favorizovaný DAC vybehol na palubovku so „sedmičkou“ slovenských reprezentantiek (poznámka: a to ešte nehrala zranená Boglárka Bíziková),  s trojicou kvalitných hráčok zo susedného Maďarska a  na viac s "matadorkou" Juhosovou (poznámka: so 75 gólov DAC – u v troch dueloch so Šaľou zaznamenala Juhosová 26 gólov, čo je viac ako tretina nastrieľaných gólov celého kolektívu a z toho všetky z hry!), ale zverenkyne trénera Pčolu napriek citeľnému oslabeniu (zranené opory Rácková s Varjássiovou) sa súpera nezľakli a zohrali s ním vyrovnaný duel.                           

Šalianske hádzanárky hrali otvorenú útočnú hádzanú s dobrou defenzívou, za ktorou stála výborná reprezentačná brankárka Furgaláková (poznámka: dobre si viedla aj jej kolegyňa z reprezentácie Oguntoye)  a viac krát domáci iba doťahovali náskok Dusla (0:2, 2:3, 3:4) a po prvý krát vyrovnali až v 12. minúte. Škoda, že sa v tomto dueli nedokázala lepšie strelecky presadiť niektorá z našich hráčok (Ušiaková, Vargová a Ščípová strelili síce po 4 góly, pivot Königová pridala ďalšie tri), nakoľko rýchle kontry Juhosovej a streľba Elöovej zo spojkového radu boli taktiež dôvodom dvoj gólového vedenia domácich do zmeny strán, keď dokázali využiť niekoľko technických chýb v Šalianskom kolektíve.     

Po obrátke sa hrala opäť vyrovnaná hádzaná,  keď sa Duslo viac krát priblížilo k súperovi na dostrel (13:12, 14:13).  Po troch štvrtinách hry naše dievčatá dokázali Ušiakovou dokonca vyrovnať na 18:18, keď tesne predtým nepremenila reprezentantka R. Bíziková 7 metrový hod. Skúsenejší domáci tromi gólmi v rade následne odskočili na 21:18, ale Duslo nezložilo zbrane. Zmobilizovalo sily a v 56. minúte bol na ukazovateli skóre zas  tesný stav o gól  23:22. V závere však skúsené hráčky DAC – u dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Šaliansky kolektív však zohral s favorizovaným súperom vyrovnanú partiu, čo je pred druhou semifinálovou odvetou, ktorá sa odohrá už zajtra (utorok 3. 5. 2022 o 18.00 hodine v Šali) prísľubom a zároveň peknou pozvánkou Vedenia HK Slovan Duslo pre priaznivcov na vzhliadnutie kvalitného súboja o postup do finále o majstra Slovenska. To už očakáva svojho súpera víťaz druhej semifinálovej dvojice hráčky Iuventy Michalovce, ktorá vyhrala oba duely s AHT Tatran Stupava 47:13 (22:5) a 36:15 (17:7), poznámka: oba tieto duely sa odohrali v Stupave.

Tréner Peter Pčala:“ Bol to výborný zápas so šťastným koncom pre domácich. Musím dievčatá pochváliť za vynikajúci kolektívny výkon. O výsledku rozhodli malé detaily. Je to play – off, prehrali sme prvý zápas. Vieme, že súpera môžeme poraziť, musíme však urobiť všetko pre to, aby sme sa ešte do Dunajskej Stredy vrátili. Týmto pozývame do hľadiska našich priaznivcov, v utorok budeme potrebovať ich podporu. Dievčatá si to zaslúžia.  

                                                                              JOZEF SKLENÁR              
Aktuality

Aktuálne články