Staršie žiačky Majsterkami SR

Po víťazstve v krajskej lige dostal náš klub pozvánku zabojovať o titul Majstra SR.  Samozrejme, že sme nezaváhali a prihlásili sme sa na toto podujatie. Starších žiačok máme v našom klube dve družstvá, avšak podľa regulí súťaže sme mohli na súpisku napísať max. 18 dievčat. Dôveru trénerky Boltenkovej dostali tieto dievčatá: Hana Sýkorová, Lucia Lenčéšová, Michaela Lukačínová, Scarlet Špendlová, Nina Gyárfásová, Tamara Gerasimov, Laura Brezánska, Nina Letková, Liana Botková, Liliana Škitková, Dagmar Kostková, Lea Szabová, Hana Sedlárová, Sofia Szabóová, Linda Tóthová, Lenka Štrpková, Diana Stloukalová.

 

Cesta nebola jednoduchá, dievčatá sa museli prebojovať dvomi semifinálovými turnajmi, kde si postupne zmerali sily s HC DAC Dunajská Streda, ŠKP Bratislava a HC Tatran Stupava. Prvý turnaj sa konal 15.5.2022 v Stupave a druhý v našej hale 28.5.2022. Všetkých šesť zápasov dievčatá zvládli a bez straty bodu postúpili na Final 4.

Uchádzať sa o organizáciu Final 4 mal podľa propozícii víťaz skupiny- u nás my, v druhej skupine Trenčín. SZH rozhodlo, že to bude v Trenčíne, počiatočné sklamanie o dva tri dni vystriedala radosť, nakoľko Trenčín z technických dôvodov turnaj nebol schopný usporiadať.

Nastal deň  D- 11.6.2022 o 12,30 nás čakal zápas s Iuventou Michalovce- podľa výsledku sa uvidí.

Dievčatá nastúpili na zápas s rešpektom, veď vieme aké meno má Michalovská hádzaná :-)

Začali sme zodpovedne, od počiatku sme tlačili na súpera a po výborných zákrokoch brankárky sme  si vybudovali postupné vedenie. Polčas zápasu bol 15:7 ,avšak ani druhý polčas ,aj napriek vyššiemu vedeniu, dievčatá nepoľavili a neprestávali bojovať,  vyhrali teda zaslúžene 28:15.

Dvere do finále sa nám otvorili dokorán, kde nás  čakal nás kvalitný súper z HK AS Trenčín, ktorý podobne ako my, prešiel svojou semifinálovou skupinou bez prehry a do finále sa dostal po víťazstve so Zlatnou na Ostrove 31:24.

Burácala celá hala, oba tábory sa snažili prekričať ten druhý.

Dievčatá vedeli, že úspech bude v kvalitnej obrane- tento pokyn trénerky precízne dodržiavali a tým si súpera  udržali pod kontrolou.  Vedenia sme sa ujali už pol minútu od úvodného hvizdu rozhodcu, gólom Gyárfásovej. Súper s nami udržal krok len prvých sedem minút, po stav 5:5, následne ,4 gólmi v rade, sme si vybudovali 4 gólový náskok, ktorý sme si udržiavali a postupne navyšovali.

Konečný výsledok 24:32 (polčas 11:17) bol zaslúženou odmenou pre dievčatá za výkon odvedený na ihrisku, kde každá  bojovala zo všetkých síl. Ani jednej sa nedá vytknúť , že sa málo snažila alebo že by niektorá neodviedla to, čo mala natrénované. Naopak, mnohé dievčatá prekvapili v tom najlepšom slova zmysle. Všetky hrali srdcom, vzájomne sa povzbudzovali a spoločne sa tešili z každého streleného gólu, toto bol recept na agilného súpera- akým Trenčín určite je. Podľa slov trénerky Boltenkovej- konečný -8 gólový rozdiel v súboji dvoch najlepších tímov ukázal, že v kategórii dievčat narodených 2007 a 2008 nemá Šaľa konkurenciu.

Dievčatá určite zaspávali unavené ( aj dobité) ale s pocitom dobre odvedeného výkonu a tento pocit ich opať raz uistil , že sa oplatí robiť to , čo tak milujú.

Konečné poradie M SR:

  1. HK Slovan Duslo Šaľa
  2. HK AS Trenčín
  3. Iuventa Michalovce
  4. Handball Zlatná na Ostrove
  5. HK Žilina
  6. HK Tatran Stupava
  7. HC DAC Dunajská Streda
  8. TJ BANÍK Lehota pod Vtáčnikom.

 

Škoda , že sa  nevyhlasovali individuálne ocenenia, najlepšou strelkyňou by bola naša hráčka Laura Brezánska, ktorá v dvoch zápasoch vsietila 17 gólov a v tesnom závese  za ňou naša Michaela Lukačínová so 16 gólmi.

Určite by spomínané dve spolu s Ninou Gyárfásovou kandidovali aj na najlepšiu hráčku Final 4.

Aj tento úspech starších žiačok ukázal, že v Šali sa s mládežou robí kvalitne.

Do budúcej sezóny 2022/23 prajeme dievčatám znovu mnoho úspechov, veľa kvalitných s radosťou odohratých zápasov a nemej chuti do tréningov.

Ďakujeme rodičom, fanúšikom a podporovateľom – časť medaile je aj Vaša.

Aktuality

Aktuálne články