Svetový šampionát do 20 rokov aj so Šalianskou pečaťou
Už iba niekoľko desiatok hodín nás delí od štartu už 23. ročníka Majstrovstiev sveta v hádzanej dievčat do 20 rokov, ktoré sa uskutočnia v termíne od 22.6.2022 – 3.7.2022 v Slovinsku, kde bude mať svoje zastúpenie v konkurencii 32 reprezentácií aj Slovensko.

Trénerská dvojica Ján Beňadik – Juraj Hudák využila posledné možnosti na otestovanie širšieho hráčskeho kádra pred úvodnými zápasmi, na čo jej „poslúžili“ aj prípravné zápasy s Českom a Poľskom (poznámka: obaja naši súperi budú taktiež štartovať na MS 20 ročných v Slovinsku!.  Napriek tomu, že sa v médiách ešte „nezjavila“ užšia nominácia slovenskej reprezentácie  na svetový šampionát, v medzištátnych meraniach síl dostala príležitosť aj „sedmička šalianskych hráčok: Viktória Vorzáčková, Kristína Kusyová – Olívia Ščípová, Vivien Zlatinská, Diana Mária Vargová, Michaela Špavorová a Petra Pálová. Okrem niekoľkých mladých talentov zo slovenských klubov: Monika Pénzes (DAC Dunajská Streda), Alena Dvorščáková (Iuventa Michalovce),... repezentovala aj pätica legionárok: Silvia Bronišová a Dorota Bačenková (obe KC Kisvárdai), Viktória Györiová a  Vivien Zsákovics (obe Szombathelyi KKA) a Andrea Rudincová (Házená Kynžvart), ktoré z nich však prejdú nominačným sitom ukážu už najbližšie hodiny..........  

+ + +

Mini štatistika z medzinárodných zápasov:

Slovensko – Česko  30:27  (17:10) hralo sa v Žiline
Góly: Ščípová 7, Dvorščáková 5, Zsákovics 5/1, Vargová 4,... – Vostárková 5, Cholevová 5/1,.....
O výhre našich reprezentantiek rozhodol výborný prvý polčas. V druhom polčase súper (trénerom je Dušan Poloz, ktorý viac rokov viedol aj seniorskú reprezentáciu Slovenska) troch skorigoval prehru.

+ + +  

prvý zápas: Slovensko – Poľsko 28:27 (12:11)
Góly: Ščípová a Bačenková po 6, Penzés 4, Györiová a Zsákovics po 3,... – Kopaňska 11/5.
Zápas bol vyrovnaný nakoľko oba kolektívy sa striedavo dostávali do 1 – 2 gólového vedenia. Slovensko však v závere odskočilo do trojgólového vedenia, ktoré však Poľsko v 57. minúte vyrovnalo (27:27). V závere však po strele Ščípovej sa tešilo z víťazstva Slovensko.  

+ + +

druhý zápas: Slovensko – Poľsko 23:28 (12:15)
Góly: Ščípová 4, Pálová 4/2, Györiová 4/3, Vargová a Dmytrenko po,...Kopaňska 9/2.
V druhom zápase ťahali naše dievčatá za kratší koniec povrazu, keď im súper gólovo „odskočil“ (16:21). Dievčatám však predsa svitla nádej v závere, keď znížili na rozdiel gólu (21:22), ale zbytočné chyby v defenzíve rozhodli nakoniec o našej prehre.
Oba priateľské zápasy sa odohrali v Púchove.

+ + +

Na 23. ročníku Majstrovstiev sveta v hádzanej dievčat do 20 rokov v Slovinsku bude štartovať 32 reprezentácií, ktoré rozdelili organizátori do ôsmych skupín, kde sa bude hrať systémom každý s každým.

skupina „A“: SLOVENSKO, Holandsko. India, Japonsko.

skupina „E“: ČESKO, Rumunsko, Angola, Paraguaj.  

skupina „H“: Madarsko, Poľsko, Egypt, USA.

Do ďalších bojov na svetovom šampionáte  postupujú z každej skupiny dve najlepšie reprezentácie.

                                                                                                           JOZEF SKLENÁR
Aktuality

Aktuálne články