MOL ligový telegram 13. kola
O čísle 13. sa hovorí na jednej strane všeobecne ako o čísle nešťastnom a poverčiví to radi pripomínajú, ak sa to týka športu na druhej strane sú pri sklamaných aj jednotlivci, či kolektívy  šťastní a spokojní. Potvrdzuje to aj nedávne 13. kolo MOL ligy, kde sa do kategórie smutných zaradili hádzanárske kolektívy majstrovského Mostu a Slávie Praha, ktoré na domácej palubovke prehrali, na druhej strane číslo 13. budú velebiť v Písku, ktorý po 11 rokoch porazil majstrovský Most a v Zlíne, ktorý „ulúpil“ cenné body v Prahe.    

+ + +

Ani toto kolo sa nezaobišlo bez červenej karty, ktorú videla po faule vo víťaznom dueli v Kynžvarte reprezentantka Slovenska Alena Dvoršťáková (Michalovce). „Najtvrdší duel“ aspoň podľa udelených jedenástich dvoj minútových trestov bol zápas Olomouc – Písek (6:5). Osem ich udelili arbitri v Kynžvarte (3:5) a kuriózne po sedem najnižších trestov bolo v zápasoch: Most – Písek  a Dunajská Streda – Poruba (zhodne 4:3) a v Prahe, kde vyhral Zlín 2:5 aj na vylúčenia, čo mu však už po prekvapujúcej zápasovej výhre nevadilo. „Najslušnejším duelom“  bolo slovenské derby v Stupave, kde sa urodila v trestoch remíza 3:3, my sme sa však tešili z dvoch bodov.

+ + +

Zdá sa, že s menom skúsenej spojky Ivety Korešovej (poznámka: ako vedúca kanonierka súťaže má na svojom konte už 119 gólov) sa budeme v telegramoch z MOL ligy stretávať pravidelne, nakoľko po tom, čo bola najlepšou kanonierkou 12. kola spolu s juniorskou reprezentantkou Česka Simonou Schreibmeierovou (Plzeň), keď tobe zaznamenali po 12 gólov, tentoraz sa na streleckom tróne osamostatnila. Do siete Mostu odkiaľ prišla do Písku totiž „nasúkala“ 15 gólov  a mala veľký podiel na ďalšom prekvapení minulého kola. Po tucet gólov si pripísali do streleckej tabuľky Veronika Galušková (Plzeň) v Olomouci, ktoré však nezabránili prehre o 3 góly a taktiež legionarka DAC-u  Beatrix Élö doma proti Porube. Desať gólov zaznamenala kanonierka Mostu Adéla Stříšková  a 8 krát sa tešila z presných zásahov hráčka Slávie Praha Adriána Míšová., mladá reprezentantka Natália Kuxová (Olomouc), ako aj Simona Schreibmeierová (Plzeň).  Sedem gólov pribudlo reprezentantke Slovenska Tatiane Šutranovej, ktorá si v drese Mostu vytvorila osobný rekord ročníka a sedem gólov strelila aj Magda Svobodová (Písek). Napriek tomu, že v tomto kole sa nepodarilo dostať do tejto kvalitnej spoločnosti žiadnej z našich hráčok, pochvalu si zaslúži najlepšia šalianska strelkyňa Olívia Ščípová, ktorá je s 84 gólmi štvrtou najlepšou strelkyňou súťaže a bola zároveň v Stupave aj jubilejnou strelkyňou Dusla Šaľa a jeho 400 – stého gólu v doterajšom priebehu súťaže. Blahoželáme dievčatám a jubilantke.

+ + +

Pri bilancovaní 8. kola MOL ligy sa zdalo, že gólový výsledok zápasu Zlín – Šaľa 28:46, v ktorom videli diváci až 74 gólov bude rekordným, lenže 13. kolo „opravilo“ aj tieto štatistiky, nakoľko v zápase Most – Písek 36:38 videli sklamaní domáci diváci taktiež 74 gólov a tým aj vyrovnanie rekordného zápisu. Druhým zápasom s najvyšším počtom bodov bol  duel Olomouc – Plzeň  34:31 (65 gólov) a tretím najbohatším zápasom na góly bol súboj Slávia Praha – Zlín 28:29 (57 gólov). Najmenej iba 40 gólov videli diváci v Stupave, kde hrali naše dievčatá (16:24), o tri góly viac bolo v zápase Dunajská Streda – Poruba 30:13; a 53 gólov sa „urodilo“ v súboji Kynžvart – Michalovce.                    

                                                                   JOZEF SKLENÁR
Aktuality

Aktuálne články