II. semifinále play off MOL ligy
Iuventa Michalovce - Slovan Duslo Šaľa 29:26 (13:11). Stav  zápasov 1:1.
R: Budzák, Záhradník – 430 divákov; vylúčené: 4 – 2; červená karta: 36. minúta Borysevych (Iuventa); pokutové hody: 2/2 – 7/5.

IUVENTA: Wöllingerová 6,  Kompaniets 5/1, Popovcová 4,  Soskyda 4, Borysevych 2, Radovič 2, Štefániková 3, Klučková 3, . Tréner: Peter Kostka.  

DUSLO: Furgaláková, Kusyová, Vorzáčková – Takáčová 1, Rácková, Pócsiková 9/4,  D. M. Vargová 6, B. Königová 2, Ušiaková, Ščípová 3/1,  Pálová 1, Tulipánová, Somogyi 1, R. Šalatová, Pastoreková 2,  Ratvajská 1. Tréner: Peter Pčola, asistent: Andrea Šalatová.

Na východ republiky sme cestovali s jedno zápasovým náskokom, ale už vyjadrenia Vedenia Iuventy v médiách po zápase v Šali hovorili o tom,  že Michalovce sa chcú ešte v semifinálovej sérii do Šali vrátiť.

Odveta mala najmä v úvode podobný priebeh ako v Šali, keď Iuventa po dvoch góloch legionárky Soskydovej išla do vedenia, Ščípová znížila, následne nepremenila sedmičku a Iuventa tromi gólmi v rade  viedla v 10. minúte už 5:1. Naše hráčky však postupne znižovali vedenie vysokého favorita (poznámka: stávkové kancelárie favorizovali domáci kolektív), v 15. minúte bolo 6:3, ale po viacerých dobrých zákrokoch brankárky Furgalákovej, ale aj presných zásahoch Pócsíkovej a Vargovej viedla Iuventa v 22. minúte už iba 9:8. Po góle Pastorekovej sme dokonca vyrovnali v 24. minúte stav duelu na 10:10.  Domáci kolektív však mal vo svojich radoch strelecky disponovanú dvojicu Wöllingerová – Kompaniets, ktorú podporila aj Popovcová a odskočil v závere do trojgólového náskoku. Somogyi z krídla trafila iba žrď a v závere Pócsíková znížila vedenie  na rozdiel dvoch gólov.

Po obrátke uderila Kompaniets opäť (14:11), ale strelecky sa presadila  z pivota aj Königová s Pócsíkovou (poznámka: v II. polčase strelila 7 gólov a s 9 presnými zásahmi bola najlepšou strelkyňou zápasu) a znížili sme na 14:13.  Za tohto stavu videla v 36. minúte po faule červenú kartu ďalšia domáca legionárka Borysevych, čo sme však nevyužili. Strelecky disponovaná Pócsíková ešte znížila na 16:15, v zápätí nepremenila sedmičku a domáce hráčky gólovo odskočili, keď  v 42. minúte už viedli 20:15, čo bolo pre odvetný duel a jeho priebeh rozhodujúce. Iuventa strelecky „pokryla“ našu najlepšiu strelkyňu Ščípovú a keď sa k Pócsíkovej okrem Vargovej už nikto strelecky nepridal bolo zrejmé, že o finálovom súperovi Dunajskej Stredy (poznámka: v druhom semifinále dva razy vysoko porazila Stupavu) sa bude rozhodovať až v závere víkendu v Šali. Napriek tomu, že sme v druhom semifinálovom dueli nebodovali,  zverenkyne trénera Pčolu už v dvoch prípadoch tohto ročníka dokázali získať skalp Iuventy, čo predtým nebývalo zvykom. . Ak by sa  to našim dievčatám podarilo v nedeľu 7. mája o 19.00 hodine v šalianskej športovej hale podarilo do tretice podarilo,  bolo by to vynikajúce !!!.

Čo je k tomu zapotreby ?  Plno hodnotný 100 percentný výkon celého nášho hráčskeho kolektívu na palubovke v tomto zápase a Vašu mohutnú divácku podporu v hľadisku !!!    

                         STE VÍTANÍ a dievčatá sa na VÁS tešia !       

Druhá semifinálová dvojica – odveta:
Tatran Stupava – DAC Dunajská Streda 15:43 (8:23). V: 4 – 3; , pokutové hody 6/3 – 5/4. Stav semifinále 0:2 v prospech DAC, ktorý postúpil do finále.                            
Bahorecová 6/2, Horváthová 3/1, Kovácsová 2,... – Sári 9/3, Penzes 6/1, Juhos 5,...                                                                                       

                                                                                                                                                                   JOZEF SKLENÁR    
Aktuality

Aktuálne články