Preskočíme poslednú prekážku Chorvátsko ?
Na hádzanárky Slovenska čaká pred možným štartom na Majstrovstvách sveta v hádzanej žien 2023 ( Dánsko, Nórsko, Švédsko) posledný, ale rozhodujúci dvoj zápas II. fázy kvalifikácie,  v ktorej bude ich súperom reprezentácia Chorvátska.  Kvalifikačné zápasy sa uskutočnia: v piatok  7. 4. 2023 o 19.00 hod.v Šali a odveta v stredu 12. 4. o 18.00 hodine v Slavonskom Brode (poznámka: 60. tisícové šieste najväčšie mesto Chorvátska, vzdialené cca dvesto kilometrov od Záhrebu).                                    

Tréner ženskej reprezentácie hádzanárok Slovenska Jorge Dueňas (poznámka: asistent tréner hádzanárok šalianskeho Dusla Peter Pčola) nominoval na tieto  kvalifikačné duely „18 - stku“   hádzanárok, v ktorej je deväť hráčok z „domácej“ MOL ligy a taktiež deväť hráčok z nominovaného kádra pôsobí v zahraničných kluboch.

brankárky: Viktória Oguntoyová (Dunaújvárosi Kohász KA/Maďarsko), Alexandra Ivanicja (MTS Žory/Poľsko), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa).

pivotky: Nikoleta Trúnková (Kisvárdai KC/ Maďarsko), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa), Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/ Maďarsko).

krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefániková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa).

spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľsko), Vladimíra Bajčiová (Jomi PDO Salerno ASD/Taliansko), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Francäzsko), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/ Maďarsko), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/ Maďarsko), Alena Dvorščáková (MŠK Iuventa Michalovce), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa).

Náhradníčky pre kvalifikačný dvoj zápas:
brankárka: Bella Oláhová (HC DAC Dunajská Streda).
pivotka: pivotka Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda).
krídelníčky: Monika Pénzes (HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa).
spojky: Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švajčiarsko), Diana Mária Vargová (HK Slovan Duslo Šaľa).

Oproti priateľským medzištátnym zápasom so Slovinskom (poznámka: prvý zápas vyhralo Slovinsko 20:31, v odvete im Slovenská reprezentácia prehru vrátila po výhre 31:25) prišlo v hráčskom kádri Slovenska k viacerým zmenám, keď sa do neho vrátili: Oguntoyová, Štefániková, Pócsíková, R. Bíziková,  E. Rajnohová a K. Pastorková (poznámka: proti Slovinsku nehrali zo zdravotných dôvodov a po zranení).

Už aj vzhľadom k tomu, že si dievčatá vybrali za miesto kvalifikácie na svetový šampionát mesto Šaľa, v ktorom im dokážu vytvoriť hádzanárski priaznivci výbornú atmosféru a prostredie, čo potvrdilo pre média aj pravé krídlo Dusla Šaľa a reprezentácie  Katarína Pócsíková, ktorá podporu hľadiska dobre pozná: „Očakávam, že tribúny budú opäť zaplnené. Myslím si, že fanúšikovia nám môžu pomôcť. Keď sa tu hrajú dôležité stretnutia, či už na klubovej alebo reprezentačnej úrovni, tak vždy je tu dobrá atmosféra. Nezáleží na tom, či ide o mužský alebo ženský zápas. Aj preto sa máme na čo v Mestskej športovej hale v Šali tešiť," uviedla skúsená šalianska hráčka. Ďalším dôvodom aby sme sa v šalianskej hale stretli je nominácia štyroch hráčok úspešného účastníka MOL ligy HK Slovan Duslo Šaľa (Furgaláková, Königová, Pócsíková, Ščípová) a dvoch hráčok (Ratvajská a Vargová) ako pripravených náhradníčok na kvalifikačný dvoj zápas. Pre návštevníka Mestskej športovej haly nie sú neznámou ani ďalšie Slovenské reprezentantky: Barbora Lanczová (šalianska odchovankyňa), Karin Bujnochová, Réka Bíziková, Alexandra Ivanicja,  či pripravená ďalšia náhradníčka Petra Škoricová,... ktoré síce pôsobia v iných domácich a zahraničných kluboch, ale  v nedávnej minulosti taktiež obliekali dres šalianskeho Dusla.   

V piatok 7. apríla 2023 od 19. 00 hodiny budú však „našimi“ tak ako v minulosti všetky slovenské reprezentantky, ktoré poznáme buď z MOL ligových, či medzištátnych zápasov. Všetky dievčatá sa na návštevníkov kvalifikačného duelu s Chorvátskom (už neraz potvrdilo svoje kvality)  tešia.    
V ŠALI STE VŠETCI SRDEČNE VÍTANÍ !!!

                                                                                                                           JOZEF SKLENÁR     
Aktuality

Aktuálne články